Parkeer.nl

Eenvoudig parkeren in de stad met één druk op de knop. Zonder download, abonnement of financiële relatie. En betalen? Dat kan op ieder gewenst moment. Direct tijdens het parkeren of op een later tijdstip. Bijvoorbeeld thuis op de bank. Net zo makkelijk!

Voordelen van Parkeer.nl

Hoe werkt PARKEER.NL?

Browse naar de app

1. Browse naar Parkeer.nl

Open de browser van uw smartphone en vul het webadres in. De webapp wordt nu geopend zonder verplichte download uit een app store.

Voer kenteken, zone en e-mail in

2. Voer kenteken, zone en e-mail in

Voer het kenteken van uw auto in. Vervolgens toont de site uw zone of u vult zelf de zone in waar u geparkeerd staat. Als laatste vult u uw e-mailadres in.

Start de parkeeractie

3. Start de parkeeractie

Controleer nog eenmaal uw gegevens en start vervolgens de parkeeractie. U betaalt nu per geparkeerde minuut.

Stop de parkeeractie

4. Stop de parkeeractie

Vertrekt uw weer? Stop dan de parkeeractie.

Betaal de parkeeractie

5. Betaal de parkeeractie

U ontvangt de factuur van uw parkeeractie in uw mailbox. Klik op de link om te betalen. U betaalt nu eenvoudig met iDeal.

  • iDeal

Veelgestelde vragen

Wat is Parkeer.nl?

Parkeer.nl is een internetdienst waarmee u eenvoudig en zonder extra kosten een parkeerrecht (=digitaal ticket) kunt krijgen. De parkeeractie kunt u op het door u gewenste tijdstip afrekenen.

Hoe krijg ik een parkeerrecht?

U verkrijgt een parkeerrecht (= digitaal parkeerticket) door het aanmelden van het kenteken van uw voertuig in het gebied waar betaald parkeren geldt. Uw parkeerrecht beëindigt u door het afmelden van uw kenteken. Om de website te gebruiken gaat u naar diemen.parkeer.nl. De website is geschikt voor iedere smartphone, tablet en computer met internettoegang.

Wat zijn de voordelen van Parkeer.nl?

Parkeer.nl biedt parkeergemak. U betaalt alleen de werkelijke parkeertijd en aan het gebruik van Parkeer.nl zijn geen kosten verbonden. De verschuldigde parkeerkosten kunt u direct na afloop van uw parkeeractie of op een later moment betalen.

Waar en wanneer kan ik gebruik maken van Parkeer.nl?

Voorjaar 2017 test de gemeente Diemen hoe de Parkeer.nl door parkeerders ervaren wordt. Bij een positieve pilot zal Parkeer.nl definitief ingevoerd worden.

Waarom moet een e-mailadres en telefoonnummer ingevoerd worden?

Het e-mailadres wordt gebruikt om met u te kunnen corresponderen over parkeeracties, bijvoorbeeld over een openstaande betaling. Op uw telefoon ontvangt u per sms-herinneringen over lopende parkeeracties.

Hoe kan ik een parkeeractie in Parkeer.nl betalen?

Betalen met iDEAL
Op Parkeer.nl kunt alleen met iDeal betalen. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn met creditcard te betalen. U kunt zowel direct na het beëindigen van uw parkeeractie als op een later moment betalen. Na het beëindigen van een parkeeractie ziet u de melding dat u een openstaande betaling heeft. Dit staat in het rood bovenaan uw scherm. Door op het woord “hier” in deze melding te klikken, wordt u doorverwezen naar de betaalpagina. U hoeft niet gelijk te betalen: na het beëindigen van de parkeeractie kunt u op een later moment het verschuldigde parkeergeld betalen via diemen.parkeer.nl.

Betalen met saldo
U kunt ook saldo aan uw account toevoegen waarmee u uw parkeeractie kunt betalen. Ga naar “account” en waardeer uw saldo op door op de “+” te klikken. Geef hierna het bedrag op waarmee u uw saldo wilt verhogen en betaal met iDEAL. Opwaarderen en betalen met saldo is alleen mogelijk indien u uw account bevestigd heeft.

Wat is “Mijn account”?

U kunt, indien u een account aanmaakt binnen Parkeer.nl, gebruik maken van een aantal extra opties. Binnen “Mijn account” kunt u uw parkeergeschiedenis opvragen, favoriete kentekens en zones aanmaken en uw e-mailadres wijzigen. Een account is kosteloos en extra gegevens zijn niet nodig. U kunt Parkeer.nl echter ook gebruiken zonder account.

Ervaar zelf het gemak van Parkeer.nl en gebruik hem vandaag nog

Gebruik Parkeer.nl